Wie zijn wij

 
Wij zijn DogWalkTrail, een bedrijf voor actieve vakantie voor bazen en honden en verhuur van hond vriendelijke accommodatie: www.dogwalktrail.com
 
Wie zijn wij
 
Wij (François en Bianca) zijn de eigenaren van DogWalkTrail. Samen met ons vaste team Annuska, Eva, Alexandra en Irma zullen wij jullie veilig door de bergen leiden of leuke activiteiten aanbieden. Alle medewerkers hebben bij DogWalkTrail zowel intern als extern opleidingen gedaan om jullie op een zo goede mogelijke en veilig mogelijke manier te mogen begeleiden in de bergen, leuke activiteiten te kunnen bieden zowel op het land als op het water, en alle medewerkers zijn goed opgeleid in EHBO voor mensen en natuurlijk ook voor de hond. Ook worden zij steeds weer verder opgeleid in hun kennis over honden gedrag.
 
Ieder jaar doet ieder van ons mee aan opfris dagen voor outdoor-activiteiten, EHBO voor mensen en dier en gaan we naar de opfrisdagen van het Salzburger Bergwanderfürhrer-Verband.
 
Op jullie vakantie komen jullie ook nog een leuk team aan opgeleide freelancers tegen. Zij komen af en toe assisteren bij eventuele activiteiten die we voor baas en hond bij de DogMountainInn aanbieden of gaan mee als gids op wandelingen. Een aantal van hun is ook deel van ons team in België en Nederland.
 
De DogMountainInn en de DogLogHomes zijn eigendom van François en Bianca (DogWalkTrail).Bianca en François wonen in Walchen (gemeente Piesendorf), dit is een dorpje naast Niedernsill waar de DogMountainInn staat. In de DogMountainInn wonen de beheerders Alexandra en Irma Ijzendoorn. Zij pachten tevens van ons de bistro in het pand en zullen in de bistro onze gasten van DogWalkTrail heerlijk verwennen met producten uit de streek. Zij wonen samen met hun Golden Bucks en hun Husky Wolf en Kruising husky malamute ook in de DogMountainInn.
 
Wie zijn wij
 
Informatie over de mensen achter DogWalkTrail:
 
DogWalkTrail organiseert sinds 2000 Actieve Vakanties voor Baas en Hond.
 
Bianca heeft in 2000 DogWalkTrail opgezet. Met behulp van Opvoedinstituut De Roedel en de buitensportbedrijven PBO en Ami Outdoor lukte het om een goed plan op te zetten om op een veilige en verantwoorde manier actieve vakanties voor bazen en honden te gaan organiseren. In de eerste jaren draaide DogWalkTrail naast het werk van Bianca in de buitensport en haar werk als skilerares. Al snel werd het echter een volledige baan en was er geen tijd meer om voor andere buitensport bedrijven te werken. Bianca is opgeleid als buitensportinstructeur en volgde voor dat werk onder andere Wild Water kanocursussen en leerde klim- en abseil touwtechnieken. In de loop der jaren is haar kennis alleen maar toegenomen. Ze volgde een eerste deel van de Roedeltraining opleiding speciaal gericht op het goed te laten verlopen van de DogWalkTrail vakanties, heeft in 2010 met succes de opleiding van Jan Fennel (DogListener) gedaan, heeft verschillende certificaten gehaald tijdens workshops en seminars. TT van Linda Tellington Jones, Erwin van Gijtenbeek, Turid Rugaas, Roger Abrantes, Konrad Lorenz, Miklosi en all time favourite Ian Dunbar heb ik meerdere keren bezocht. Naast een boekenkast vol wolven boeken en bezoeken aan wolven parken in Canada en Amerika en Duitsland zijn er inmiddels dichtbij huis wolven gesignaleerd in “ons eigen” Nationaal Park de Hohe Tauern. Natuurlijk is er grote interesse in deze waarneming van de nationaal park rangers.
 
Bianca deed EHBO buitensport voor mens en EHBO voor dieren, dieren pensionhouder opleiding en volgde in 2004 met succes de bergwandelgids opleiding van de Oostenrijkse Alpenvereniging en de wintermodule bij de Salzburger Bergwanderfuhrer Verein. Naast al deze opleidingen deed ze ook de Oostenrijkse skileraar opleiding. Qua buitensport was de mijlpaal van de afgelopen jaren toch wel de beklimming van de Grossglockner samen met Barend en Francois. Ilse was ons al een keer voor gegaan een aantal jaren geleden. Bij deze beklimming werd het maar weer eens en voor altijd duidelijk hoe ongeloofelijk klein wij zijn en hoe krachtig en sterk en bijzonder indrukwekkend de bergwereld is. Nog meer dan ooit te voren willen we mensen daar van laten meegenieten op een veilige en verantwoorde manier. Daarom zijn we nog steeds niet uitgeleerd en blijven wij samen met het team bijscholingen volgen.
 
Wie zijn Wij en Waar staan Wij voor
 
Ook François heeft jaren lange ervaring in de buitensport. Vanaf 1995 is hij werkzaam geweest bij diverse buitensport bedrijven zowel in het veld als organisatorisch. Hij begeleidde en voerde buitensport reizen uit in geheel Europa en in Nepal en Thailand. Mooiste onderdeel om te begeleiden vond hij daarbij de gletsjertochten op de Jostedalbreen in Noorwegen.  Daarnaast ontwikkelde hij buitensport reizen van Canada tot Nieuw Zeeland. Voor dit werk deed hij meerdere buitensport opleidingen in België en Frankrijk. Deze opleidingen bestonden voor het overgrote deel uit klimmen, mountainbiken en Wild Water kanoën. Privé is François ook al jaren verliefd op de bergen. Zijn passie is het beklimmen van de vele bergtoppen in onze omgeving en verderop in de Alpen en af en toe zelfs tot in Afrika (Kilimanjaro) en de Himalaya aan toe. Ook hij deed de Oostenrijkse skileraar opleiding en volgde met succes de bergwandelgids opleiding van de Oostenrijkse Alpenvereniging en de wintermodule bij de Salzburger Bergwanderführer Verein. In al deze opleidingen is EHBO, milieuvriendelijk en veilig werken een centraal thema.
 
DogWalkTrail draait natuurlijk niet alleen op Bianca en François maar dus ook op enthousiaste instructeurs en gidsen die in vaste dienst of freelance voor ons werken. Door de jaren heen is dit een leuk, goed en vast team geworden. Natuurlijk komen daar ook van tijd tot tijd nieuwe goede krachten bij net zoals sommige medewerkers andere paden gaan bewandelen.
 
Onze gidsen en instructeurs hebben afwisselend de een meer ervaring en achtergrond in het hondengedrag en de ander meer in de buitensport en bergsport.
 
Samen in ieder geval de perfecte combinatie om te zorgen voor een veilige en leuke tijd voor onze gasten met hun trouwe vrienden. Op de site van DogWalkTrail in de verschillende landen kan je lezen welke instructeurs en gidsen er zijn en wat hun achtergrond is.
 
Om het DogWalkTrail team goed te laten functioneren zijn er elk jaar instructeurs/gidsen weekenden. Tijdens deze weekenden worden de nieuwe manuals en draaiboeken volgens welke onze programma's verlopen doorgenomen. Deze draaiboeken worden na elke uitvoer bijgewerkt en dus verbeterd. Op deze manier proberen wij de veiligheid voor jou en je viervoeters zo goed mogelijk te garanderen.
 
Ook worden tijdens deze weekenden alle instructeurs en gidsen op de hoogte gebracht van alle nieuwe programma's, nieuwe wandelroutes, nieuwe activiteiten, locaties en accommodaties, eventuele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van EHBO (zowel mens als dier) hondengedrag en de verhouding tussen baas en hond in de buitensportsfeer, mogelijkheden voor het volgen van kanocursussen en bergwandelgids diploma‘s. Ook worden er lezingen en workshops bijgewoond door de instructeurs met betrekking tot hondengedrag en EHBO en andere technieken of vaardigheden die ons helpen een vakantie bij DogWalkTrail goed te kunnen begeleiden.
 
Wie zijn wij
 
Meerdere gidsen hebben de opleiding bergwandelgids van de Oostenrijkse Alpenvereniging of een gelijksoortige bergsport opleiding met succes afgerond. Alle gidsen die in Oostenrijk wonen zijn ook lid van de Vereniging van Salzburger Bergwanderführer. Bovendien werken wij samen met goede buitensport bedrijven zoals het rafting bedrijf Frost of Skigidsen bedrijf OffPiste. Deze bedrijven werken met gekwalificeerd materiaal en personeel en betrouwbare verzekeringsmaatschappijen. Dit alles om een veilig en goed product neer te zetten.
 
Hondengedrag
 
Om het team zo goed mogelijk te laten functioneren en mens en hond goed te kunnen begeleiden volgen sommige gidsen en instructeurs met hun eigen hond de trainingen bij Arjen van Alpen van de Roedel en bezoeken zij verschillende seminars.
 
Accommodaties
 
Inmiddels heeft DogWalkTrail ook een aantal eigen accommodaties zoals de DogLogHomes (www.dogloghomes.com) en de DogMountainInn
 
Wil je nog meer weten dan kun je op onze site van DogWalkTrail nog veel meer te weten komen over ons en onze medewerkers  Dwt team Oostenrijk
 
Nu na bijna 18 jaar DogWalkTrail hebben we niet alleen een heel uitgebreid en gevarieerd programma te bieden maar barsten we ook nog van de leuke toekomst plannen!
 
Wij hopen natuurlijk dat wij jullie nog jaren lang veel vakantieplezier kunnen geven voor zowel Baas als Hond op een veilige en verantwoorde manier!
 
Foto’s van onze gidsen zijn te vinden op
 
Wie zijn wij
 
https://myalbum.com/album/qpUg8XgKPJiZ
Terug naar boven