DogMountainExperience

 

Indien je een appartement of kamer huurt in de DogMountainInn kun je bij je boeking ook direct dit wandelpakket boeken. In het boekingsformulier bij opmerkingen kan dit worden aangegeven.

De DogMountainExperience is ideaal voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook als je al meer ervaring in de bergen hebt.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in Nederland of België te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan thuis. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur op vlak terrein maar het geeft ons in ieder geval een idee van de basisconditie.

DogMountainExperience week 

De DogMountainExperience bestaat uit:

Info praatje op zaterdagavond of zondagochtend (onder het genot van een drankje of kopje koffie/thee “on the house”). 
DogWalkTrail mok
Wandel infomap die je in bruikleen krijgt met uitgeschreven wandelingen en tips.
2 wandelingen onder begeleiding van een DogWalkTrail gids.
Pendel en zelfstandige wandeling

Tijdens het info praatje krijg je uitleg over het gedrag van de honden bij elkaar, maken we kennis met elkaar en laten we even zien wat een leuk uitlaatrondje kan zijn en geven we uitleg over alles wat je tijdens je verblijf moet weten.

Er zijn 2 wandelingen onder begeleiding van een DogWalkTrail gids. Deze wandelingen zijn voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te doen. De 1e wandeling is ongeveer 2 tot 3 uur wandelen, de 2e wandeling zal, in overleg, minimaal 3 uur zijn. De wandelingen vinden plaats in de prachtige omgeving van Pinzgau (zo heet de streek hier) de HoheTauern (de hoofdkam van de Alpen waar Niedernsill tegenaan ligt. Het kan zijn dat we een stukje moeten rijden voor een wandeling. Dit geven we aan tijdens de intro.

In deze week worden jullie als groep 1x door een van onze gidsen d.m.v. een pendel hoger op de berg gebracht. Met uitleg en een wandelkaart lopen jullie terug naar jullie auto die vooraf aan de wandeling op het eindpunt van de wandeling is neergezet. Jullie houden contact met de gids wanneer er problemen zijn of wanneer jullie weer bij de DogMountainInn of de auto zijn. In overleg zijn dit wandelingen van ongeveer 2,5 tot 4 uur.

In de winter lopen we zoveel mogelijk op sneeuwschoenen maar zijn de wandelingen maximaal 2 uur Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk maar door de dikke ongerepte sneeuw lopen kan voor zowel baas als hond best wat inspanning vergen. De wandeling met pendel zal in de winter zonder sneeuwschoenen zijn en in vlak terrein.

Prijs DogMountainExperience: € 125,00 p.p.

Dit programma wordt aan het einde van de week afgerekend samen met alle andere kosten die er gemaakt zijn. Dit mag contant worden afgerekend of per pin of per directe bank overschrijving.

In sommige weken in de zomer is er de mogelijkheid nog een extra wandeling te boeken, een kano/sup activiteit te boeken of een boogschiet wandeling te doen. Ook zal er in sommige zomer weken in de zomer nog mogelijkheid zijn tot extra optionele wandelingen met een wat zwaarder niveau of een gemiddeld niveau. Dit kan ook worden uitgevoerd door een externe wandelgids maar natuurlijk zoveel mogelijk door ons eigen team.  Dit is mogelijk in de maanden juni t/m half september.

Aan het begin van de week zullen we het programma daarvoor bekend maken als deze mogelijkheden er in die week zijn. Wil je meer activiteiten en/of wandelingen in een week dan raden we jullie aan op www.dogwalktrail.com te kijken en te kijken naar onze groepsweken die er worden aangeboden.

DogMountainExperience week 

Losse wandelingen en activiteiten:

In je appartement vind je een programma met welke wandelingen en mogelijkheden er zijn voor de week dat jullie bij ons verblijven. Ook staat er op welk tijdstip en waar we verzamelen en of het een halve dag of dag wandeling is.

In het hoogseizoen zullen er meerdere weken zijn waarin we dag wandelingen aanbieden. In het naseizoen zullen we meestal halve dag wandelingen aanbieden. Wel hebben we de pendelwandelingen waar meerdere mogelijkheden zijn om langer onderweg te zijn.

Prijzen wandelingen

Optionele wandelingen (minimaal 3 deelnemers maximaal 10 deelnemers en maximaal 8 honden)

Een halve dag € 40,00 p.p. uit en thuis 9.30 uur 12.45/13.30 uur. (Ongeveer 2,5 tot 3 uur wandelen) Bij meer dan 4 deelnemers zullen we de prijs per persoon reduceren. Het kan zijn dat we in de nabije omgeving wandelen en dan zijn we eerder terug.

Een hele dag op pad € 50,00 p.p. uit en thuis 9.00 uur 15.00 uur. (3,5 tot 5 uur wandelen)
Minimaal 4 deelnemers in het hoogseizoen. Buiten het seizoen zullen we ook met minder deelnemers op pad gaan. Het kan zijn dat we een stuk moeten rijden om te wandelen en dan kan het zijn dat we langer onderweg zijn.

Pendelwandeling met kaart en uitleg: € 15,00 per persoon. Bij meerdere deelnemers zal er twee keer gependeld worden.

Prijzen van de wandelingen zijn exclusief entreekaartjes, gondels, drankjes, vervoer en/of andere transportmiddelen.

Familieprijs indien ouders meegaan is voor kinderen halve prijs.

Annuleren voor een optionele wandeling waarvoor je je hebt opgegeven kan kosteloos tot 09.00 uur de dag vooraf.

Niveau van de wandelingen: als je twijfels hebt over je conditie kun je aan de gidsen vragen wat de kleur van de wandelingen zal zijn.

Blauw: Dit is voor iedereen met een normale conditie prima te doen, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je niet zo goed zijn in stijgen moet je dit even aangeven.

Gemiddelde wandelingen: Dit zijn de wandelingen die uitdagender zijn dan de blauwe wandelingen en minder zwaar zijn dan de rode wandelingen. Deze zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen) of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat het op deze wandelingen niet verantwoord is om de hond los te laten lopen.

DogMountainExperience week 

Privegids

Een privé gids kost € 195,00 per dag met max 5 deelnemers en € 10,00 p.p. voor extra persoon. Maximaal 10 personen en 8 honden.

Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of je kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Verplicht op onze wandelingen zijn goede enkelhoge wandelschoenen (minimaal categorie B), regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek).

Overige activiteiten

Activiteiten zoals kanovaren en SUPPEN (stand up paddling) € 35,00 p.p. met gids

SUP huur, uitleg en het vervoer van het materiaal naar de locatie voor de wateractiviteiten € 20,00 p.p halve dag en € 30,00 p.p. voor de hele dag.

Vanaf 1 januari zullen we naast nog een aantal fleeces en t-shirts ook weer nieuwe leuke items in onze shop hebben zoals de nieuwe emaille mokken en andere leuke gadgets. Vraag ook hier even naar aan een van onze gidsen tijdens jullie verblijf.  

DogMountainExperience week 

Terug naar boven