DogMountain zomer Experience pakket
vanaf mei 2019

 
DogMountain Experience Zomer
 
Zomer activiteiten programma vanuit de accommodatie de DogMountainInn of vanuit de DogLogHomes.

(Vanuit de DogLogHomes is het alleen in de winter en in mei en oktober mogelijk deel te nemen aan een DogMountain Experience) Vanaf zomer 2019 kunnen er vanuit de DogLogHomes alleen activiteiten met een privé gids worden geboekt of via DogWalkTrail TheGoodLife (zie onze site www.dogwalktraillifeisgood.com)


Je kunt via deze site een appartement of een kamer huren inclusief dit programma. Je geeft op het formulier aan welke accommodatie je kiest. Op het formulier geef je ook aan dat je aan dit programma wilt deelnemen. Je klikt dan het vinkje DogMountainExperience programma aan.

Logeer je niet in een DogWalkTrail accommodatie dan kun je per mail vragen of er plek is en wat de mogelijkheden zijn.

Vakantie met je hond in Oostenrijk

Samen met je trouwe viervoeter en andere hondenliefhebbers genieten van een prachtige Alpen wereld in Oostenrijk.

Relaxt wandelen met je hond over mooie alm paden of bergpaadjes  wat hoger in de bergen voor een beetje meer uitdaging.

De DogMountain zomer Experience is zowel een goede instapweek voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook een week waar je al met meer ervaring je berg-wandel hart kunt ophalen.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in NL of België te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan thuis. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur bij jullie thuis. De bergen en de hoogtes zijn voor honden met een normale conditie prima te doen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is het mogelijk om een appartement of een kamer te huren of mee te doen aan onze groeps reis de relaxt week. Ook is het mogelijk om een privé gids in te huren.

De DogMountain zomer Experience bestaat uit 2 wandelingen met gids. Hiervan is er in ieder geval 1 een intro wandeling waarin we kijken wat jij en je hond aankunnen en 1 dag wandeling in een wat hoger gelegen gebied.

Daarnaast kun je kiezen uit een uitgeschreven wandeling, foto wandeling of Oriëntatie wandeling die je dus zelfstandig (zonder gids).

Op 1 van de avonden is er een gezellige borrel met wijntje of sapje en een kampvuurtje in de tuin van de DogMountainInn of bij het haardvuur in de lounge van de DogMountainInn.

Natuurlijk kun je het houden bij de wandelingen die bij dit programma horen maar voor de actieve mensen onder ons is het mogelijk om zelfstandig op pad te gaan of om het programma uit te bouwen met extra leuke optionele wandelingen of activiteiten. Bijvoorbeeld onze DogHikingFriday met een wat zwaarder niveau wandelen of ons waterspektakel activiteit met suppen en kanovaren of nog veel meer. Tegen een meerprijs zijn deze activiteiten ter plaatste bij te boeken. Er zijn dus 3 vrije dagen waar op 1 of bij voldoende plek op 2 dagen nog optionele activiteiten bij te boeken zijn. Op zondag wordt dit allemaal besproken. De dagen kunnen door weersomstandigheden aangepast worden.

Prijs: € 95,00 p.p.

Losse activiteiten:

*Wandelingen naar meren en watervallen, gletsjers en kruizen, almhutjes en alpenweides.
Een halve dag € 30,00 p.p. Tijdsduur: uit en thuis 9.30 uur - 12.30/13.30 uur. (ongeveer 2 tot 2,5 uur wandelen) Het kan zijn dat we in de nabije omgeving wandelen en dan zijn we eerder terug
Een hele dag € 45,00 p.p. Tijdsduur: uit en thuis 9.30 uur 15.00/16.00 uur (3 tot 5 uur wandelen)
 
Losse activiteiten zomer
 
Voor alle optionele wandelingen geldt: minimaal 3 deelnemers tot maximaal 8 deelnemers tenzij er een 2e gids mee loopt. Liftkaartjes en/of tolwegen dan wel entreekaartjes zijn voor eigen rekening. Ook de eventuele drankjes of maaltijden onderweg.
 
Meerijden met de DogWalkTrail bus is mogelijk (indien plaats beschikbaar en mits de hond(en) sociaal zijn )
 
Losse activiteiten zomer
 
*Waterspektakel (kanovaren, suppen en waterfietsen) € 30,00 p.p. minimaal 3 deelnemers tot
maximaal 8 deelnemers inclusief boten en sups.
 
`* steppen met de hond € 25,00 p.p. minimaal 2 en maximaal 3 deelnemers Inclusief step
 
Op aanvraag is het mogelijk zonder hond te raften, mountainbiken (in sommige weken), je kunt meedoen aan canyoning, parapente of andere outdoor activiteiten
 
Heb je een minder goede conditie of heb je medische klachten dan zijn er genoeg activiteiten of wandelingen zelfstandig te doen. Info bij DogWalkTrail of de DogMountainInn.
 
Niveau van de wandelingen:
 
Blauw: Dit is voor iedereen met een normale conditie prima te doen, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je niet zo goed zijn in stijgen moet je dit even aangeven.
 
Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
 
Donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen) of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat op deze wandelingen het niet verantwoord is om de hond los te laten lopen.
 
Er bestaan ook nog technische moeilijke zwarte wandelingen maar deze zijn alleen met een privé gids te boeken.
 
Er is ook een mogelijkheid tot een cursusdag bergwandelen met je hond in de bergen. Deze dag vindt plaats op maandag zodat je er de gehele week profijt van hebt. We vragen je deze dag wel vooraf aan te vragen. Dit is ter plaatse aanvragen niet mogelijk vanwege het theorie gedeelte.
 
Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of je kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Verplicht op onze wandelingen zijn goede enkelhoge wandelschoenen (minimaal categorie B), regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek).
 
DogMountain Experience Zomer
 
(Logeer je niet in een DogWalkTrail accommodatie dan kun je via de mail vragen of er plaats is om op stap te gaan met een privé gids.

Iedereen die mee doet aan het DogMountainExperience programma krijgt een DogWalkTrail Comic stenen mok. (ieder jaar gaan we een nieuwe editie laten maken zodat je steeds een nieuwe kunt kiezen)

Inclusief:
2 wandelingen met gids (1 ochtend wandeling en 1 dag wandeling) (Zondag en dinsdag)
1 uitgeschreven wandeling om (evt. samen met de andere gasten) zelfstandig te lopen.
(je wordt om 10.00 afgezet op een bepaald punt en loopt dan terug naar je auto of naar de DMI)
Informatiemap met route informatie wandelingen en bezienswaardigheden.
Borrel avond met houtvuur. (in de winter Glühwein of een Heiße Choco)

Exclusief:
Extra optionele activiteiten (minimale deelname 2 personen voor blauwe en lichtrode wandelingen en minimaal 3 personen voor rode en zwarte wandelingen) (in principe is dit mogelijk op donderdag of vrijdag. Mocht er plek zijn dan kun je op beiden dagen mee doen aan een optionele activiteit.
Maaltijden
Reisverzekering
 
DogMountain Experience Zomer
 
Lees verder:  

Extra:

Bovendien is er natuurlijk de mogelijkheid en de tijd om of extra optionele activiteiten te boeken.

(vanaf  2019  is er alleen nog uitlaatservice te boeken en niet meer elke dag dagopvang in de doggy daycare)  Op aanvraag  is het mogelijk de hond maximaal 1 dag in de dagopvang te brengen bij Alexandra en Irma in de DogMountainInn maar niet meer voor meerdere dagen. Dit moet altijd vooraf aangevraagd en geboekt worden. Ook de uitlaatservice moet van te voren worden aangegeven. We hebben goede contacten met een dame in Taxenbach die dagopvang aanbied voor € 30,00  per dag per hond. http://www.beates-hundebetreuung.at

Kleurniveau van de sneeuw wandelingen : Blauw en licht rood

Blauw: voor iedereen te doen
Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen

Op de optionele dagen kan er gevraagd worden naar rode en zwarte wandelingen. Dit zijn pittige wandelingen die alleen gedaan kunnen worden door mensen en honden die top fit zijn en verder geen medische klachten hebben.  Zwart is niet altijd mogelijk bij te veel sneeuw.
 
DogMountain Experience Zomer
 
Programma:

De eerste wandeling uit je pakket is een kennismakings-wandeling. Deze eerste wandel dag is een gemiddelde wandeling waar de honden in eerste instantie het eerste stuk aangelijnd lopen. Als de honden onder elkaar goed gaan dan zullen we de honden waar mogelijk korte stukken los laten lopen. Let wel het los laten lopen van de honden is altijd op eigen verantwoording. (Zijn er veel koeien of te veel mensen in een gebied of te veel steile afgrond(jes) dan kijken we goed waar het even mogelijk is ze samen los te laten) Deze wandeling is van 09.30 uur tot ongeveer 14.00 uur. (wil je de hond op zo veel mogelijk wandelingen los hebben dan kun je vragen naar een privé gids of onze luxe tak van DWT bij een Goodlife programma www.dogwalktraillifeisgood.com )

-De 2e wandeling met gids staat gepland op hoogte. Deze dag ben je langer onderweg en meestal pas rond 15.00 uur terug.

-Keuze (als groep) tussen een zelfstandig te lopen eenvoudige (blauw) of  een pittigere wandeling (licht rood) Deze wandeling is dus zonder DogwalkTrail gids. We vertellen jullie waar de wandeling start en hoe lang deze gaat duren. De wandelingen zijn gemiddeld 2½ uur. In plaats van deze wandeling is het ook mogelijk een optionele wandeling te boeken.

Op woensdag hebben de medewerkers van DogWalkTrail een vrije dag.
 
DogMountain Experience Zomer
 
Belangrijk:

De verzameltijd van alle gasten voor de wandelingen is om 09.30 uur.

We plannen de wandelingen aan de hand van het weer. Op zondag of op maandag start de eerste wandeling.

Indien je jouw  hond liever niet los wilt/kunt laten is het begin de wandeling aangelijnd. Voor wie dat wil is er daarna de mogelijk om de honden los te laten en kennis te laten maken. Er zullen dan groepen worden gesplitst. Ook in de tuin is het mogelijk de honden te scheiden.

Op een eerste dag kan het zijn dat de groep groter is dan 8 honden maar voor de overige wandelingen is het maximum 8/9 honden per groep i.v.m. de veiligheid. In de winter zijn er in het geval bij meer dan 8 honden ook op de eerste dag 2 gidsen bij.

Honden hebben bij ons allemaal een speciaal tuig aan. Dat kan zijn de Webmaster tuigen van Ruffwear, Trail runner van Hurtta en de Pro harnassen van Eqdog.

De reistijd naar de activiteiten/wandelingen zal met eigen vervoer plaats vinden. De gemiddelde reistijd is 30 tot 40 minuten. Een aantal wandelingen zijn dichterbij en enkele wandelingen wat verder weg. (o.a. Rauris en GrossGlockner zijn ongeveer een uur)

Op sommige dagen is het mogelijk om een optionele activiteit te doen. Optionele activiteiten zijn wandelingen of activiteiten die tegen een meerprijs geboekt kunnen worden.

Voor de doorgang van optionele activiteiten dienen er in totaal minstens 2 en op sommige rode wandelingen 3 deelnemers aan een activiteit te zijn. Op zaterdag vindt je in de accommodatie een uitgebreide info map met betrekking tot de optionele activiteiten en prijzen en natuurlijk alle overige belangrijke informatie. Ben je stamgast dan kun je altijd overleggen wat je wel en niet al eens hebt gedaan. We houden hier dan rekening mee. Optionele activiteiten zijn er vanaf € 30,00 per persoon exclusief transport of entree kosten inclusief gids, sneeuwschoenen en ander materiaal. Het is ook mogelijk om met 1 van onze gidsen het skigebied te verkennen.
 
DogMountain Experience Zomer
 
Wat je nog moet weten
Loslopen of aangelijnd: We hebben in de omgeving een paar mooie losloop wandelingen bij water en in het dal. Vele mooie wandelingen zijn echter te vinden in het prachtige Nationaal Park Hohe Tauern waar een absolute aanlijnplicht geldt. Er is op de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zal zijn na een wandeling. Kortom geef ons op zondag even aan wat je wensen zijn en dan kunnen we je vertellen wat je dan het beste kunt boeken op je optionele dagen of waar je het beste kunt wandelen op de dagen dat je vrij bent. De meeste Oriëntatielopen die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op langere stukken los te laten lopen mits je deze NIET met de groep gaat lopen. Meer dan 2 honden over boeren terrein wordt niet op prijs gesteld maar mocht je met 1 hond op stap zijn is dit al makkelijker.

Bistro Sky: Je kunt in de DogMountainInn in de bistro heerlijk eten en drinken en de hond mag mee. Irma en Alexandra hebben vanaf 16.00 uur (behalve op zaterdag dan is de bar pas om 18.00 open) een gezellige bar waar je kunt drinken of een snackje kunt bestellen. De hond krijgt bij de eerste bestelling aan de bar wat lekkers. Mocht je bij de Bistro ook willen eten dan kan dat iedere avond behalve de woensdag. Op zaterdag ligt er een menu klaar voor de hele week. Tapa’s kan elke avond. De vlees en melk producten in de bistro zijn allemaal uit de streek of biologisch. Dit om een beetje mee te helpen aan het milieu en om dieren die ons voorzien van vlees of melk product een beetje waardig leven te geven. Er is altijd een keuze menu uit 2 gerechten. Dit moet worden aangegeven aan het begin van de week. Heb je een pensionkamer geboekt dan is er ontbijt inclusief. Meer info over de bistro is te vinden op de site bij eten en drinken.
 
DogMountain Experience Zomer
 
Tijdens groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DWT zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten.

Foto´s:  


https://myalbum.com/album/HWkbT19UCoZi

http://www.mijnalbum.nl/Album=HE4O7T6H

http://www.mijnalbum.nl/Album=IOVYDX3M

Blauw en licht rode wandelingen : https://myalbum.com/album/DI0ZcVdxfeZu
 
DogMountain Experience Zomer
 
Overige info

Alleen reizend?
Speciaal hiervoor organiseren wij de groepsreis voor alleen reizende. Deze week is speciaal voor mensen die tijdens de vakantie met hun viervoeter in een relaxte en ongedwongen sfeer in contact willen komen met anderen.

Reizen op maat. Voor een eigen groep, vereniging, club of kennel kunnen wij een op maat gemaakt programma samenstellen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Groepsreizen: Kijk onder de groeps-weken naar de mogelijkheden

Luxe DogWalkTrail Reizen op Maat

Wil je meer wandelingen waar de hond los kan of wil je meer wensen in vervulling laten gaan dan kan dat heel goed met een DogWalkTrail Goodlife programma.

www.dogwalktraillifeisgood.com
 
DogMountain Experience Zomer
Terug naar boven